De boerderijdieren

Paarden

Wij hebben op NoaLies 4 paarden. We hebben 3 KWPN’ers, dit zijn Nederlands gefokte paarden. Zij zijn heel slim, werkwillig, goedgehumeurd, vriendelijk en energiek. Fysiek en mentaal zijn zij ijzersterk maar ook erg betrouwbaar, makkelijk in omgang en zijn gek om knuffels! Ook hebben we 1 Friese merrie, genaamd Roefke. De Fries is vriendelijk, intelligent, leergierig en trouw, en erg werkwillig.  Ze vinden het lekker om af en toe lekker gepoetst of geaaid te worden. Ze zijn gek op hun hooi, brokjes en andere lekkernijen. Ze gaan elke ochtend naar de wei of paddock met vers water en eten. In de avond gaan ze weer naar hun schone stal. Joy is op 25 juni 2014 bij ons geboren. Zij is een mooie zwarte merrie. Spirit is geboren op 16 april 2004. Zij is een mooi wit paard, dit noemen ze een schimmel. Op 24 oktober 2018 hebben wij haar gekocht. Zij is een hele rustige en lieve merrie. Debby is op 25 april 2001 geboren. We hebben deze mooie bruine merrie op Valentijnsdag in 2017 gekocht. Roefke is onze zwarte Fries welke is geboren op 4 maart 2016. Wij hebben haar sinds 5 augustus 2019.

Alpaca

Bij ons op NoaLies hebben we ook een Alpaca, hij heet Dolfje! Hij is gekomen op 14 mei 2018 en was toen net een aantal maanden oud. Hij loopt altijd buiten in de wei, met een fijne schuilstal voor koud of warm weer. Hij is erg gehecht aan zijn 2 maatjes Frits en Irma. Dolfje is graag in de buitenlucht. Hij kan hier goed tegen want alpacawol is warm, zacht en sterk. De wol isoleert hem bij kou, waterafstotend bij regen en ademt bij warme dagen. In het begin van de zomer wordt Dolfje geschoren zodat hij niet zo’n dik pak wol heeft. Dolfje is wit van kleur en zo’n 80/90 cm groot. Het is een erg nieuwsgierig, vriendelijk en intelligent dier. Ze spugen niet naar mensen, tenzij je hem opjaagt of kwetst.

Geiten

Maak kennis met onze twee geiten, Frits en Irma. Broer en zus welke op april 2017 zijn geboren. Op 22 september 2017 zijn ze bij NoaLies komen wonen. Frits en Irma zijn 2 Nubische geiten. De Nubische geit is het grootste geiten ras ter wereld. Het dier heeft een lange, slanke nek zonder sikjes. Hun neus is sierlijk gebogen en de ogen stralen een zachtaardige warmte uit, die overeenkomt met hun lieve karakter. De Nubische geit heeft een statige manier van lopen, die bijna koninklijk is. Frits vindt het heerlijk om af en toe een aai of borstel over zijn bol te krijgen. Irma kijkt graag even de kat uit de boom. Allebei zijn ze gek op eten, zeker als je met een lekker plukje hooi komt. Ze klimmen graag op boomstammen of andere toestellen welke zich in de weide bevinden. Wanneer het koud en regenachtig weer is zijn ze in hun schuilstal te vinden! In de zomer vinden ze het heerlijk om in de groene weides te lopen.

Kippen

In onze kippenweide hebben wij een aantal kippen lopen. We hebben verschillende rassen. Onder andere Barnevelders, Wyandottes, Brahma’s, Plymouth rock, maar ook parelhoenders en loopeenden. Voor onze kippen hebben wij een fijn groot hok met voldoende legnesten voor de eieren en stokken waar ze in de nacht op kunnen slapen. Voor de loopeenden hebben we een vijver waar zij af en toe een frisse duik kunnen nemen.

Varkens

Wij hebben ook 2 hele leuke varkens op NoaLies 1. Het zijn 2 Bonte
Bentheimer vrouwtjes. Dit is een oud varkens ras dat eind negentiende
eeuw tot halverwege de twintigste eeuw veel voorkwam in het grensstreek  van Bad Bentheim en Twente. Zij lopen bij ons het hele jaar door buiten, hier wroeten en lopen zij de hele dag eten op te scharrelen. Wanneer het regent of koud is gaan zij in hun hok met een warm stro bed. Overdag krijgen ze brokken en overig brood van de voedselbank. Zij genieten hier elke dag smakelijk van. Bij warm weer krijgen zij een lekker modder bad!

Sjaak

Sjaak is een mix tussen een golden retriever en een labrador. Ook wel een goldador genoemd. Sjaak is geboren op 11 december 2020. Sjaak gaat altijd met onze medewerker (zijn baasje) Nienke mee naar NoaLies. Hij is dus op verschillende locaties van NoaLies in Holten te vinden. Op de dagbeleving gaan we vaak met hem wandelen, knuffelen en spelen. Ook is het fijn om met hem te kletsen want hij heeft geen oordeel en altijd een luisterend oor. Na de dagbeleving gaat hij altijd met zijn baasje Nienke mee naar huis.

Plan je kijkmoment in

Na het invullen onderstaand formulier zullen wij contact met u opnemen voor het inplannen van een kijkmoment.