Gespecialiseerde zorg

‘Kleinschalige, gespecialiseerde zorg, afgestemd op ieders persoonlijke behoefte. In 2014 opende NoaLies in Holten haar deuren om deze droom waar te maken.

Na meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven heeft Erik Zwoferink in 2014 de overstap gemaakt naar de zorg. Gezien dat zijn dochter, Noa, zorg nodig had vanwege haar beperking. Vond hij, dat het voor haar en voor een hele grote groep andere mensen tijd was voor wat nieuws. Het was tijd voor een nieuwe visie op zorg. Een plek creëren voor mensen die tussen wal en schip raken, die overschat of juist onderschat worden. Dat is de reden waarom Erik een dagbesteding op wilde zetten waar dingen mogen in plaats van moeten. Een plek waar de cliënt centraal staat, een huiselijke sfeer is, waar mensen individueel in groepsverband worden begeleid. Waar de groep niet te groot is, persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk is, geen specifieke doelgroep is en er wordt gekeken naar de mogelijkheden per persoon! Zodoende is hij in 2014 de eerste locatie van NoaLies begonnen, een kleinschalige dagbeleving in het buitengebied van Holten.

Vandaag de dag bestaat NoaLies uit drie locaties: de hoofdlocatie aan de Oude Stationsweg, een tweede welke zich in Steenderen bevindt en de derde is gelokaliseerd in het centrum van Holten. De ambulante hulpverlening wordt geboden vanuit JIJ bent uniek. JIJ bent uniek is ontstaan vanuit NoaLies en is daardoor zeer nauw verbonden. De visie van NoaLies blijft zichtbaar en merkbaar in alle locaties en de ambulante hulpverlening. Het team van NoaLies is altijd bezig met vernieuwingen en verbetering. Dit is nodig om optimale zorg te kunnen bieden.

Dagbeleving in plaats van dagbesteding! Bij NoaLies voelt dagbeleving meer passend dan dagbesteding. Wij willen dat mensen een fijne dag hebben beleefd, en niet alleen hun dag hebben besteed.

NoaLies wonen is gevestigd aan de Enterstraat in Rijssen. In het huis wonen zes mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen.

JIJ is onderaannemer van NoaLies.
We gebruiken elkaars kennis en ervaringen. Het komt voor dat een persoon die ambulant begeleidt wordt ook op de dagbeleving komt dan zijn de lijntjes kort, dit ervaren we als prettig.

Openingstijden

Onze dagbeleving is geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.00u tot 16.00u. Andere tijden zijn in overleg mogelijk.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling varieert per dag, de ene persoon komt alle ochtenden, de ander 2 hele dagen. Ook hierin is maatwerk mogelijk.

Programma

Iedereen heeft zijn eigen dagprogramma op NoaLies. Wanneer iemand start op NoaLies, stellen we deze samen. Na een maand volgt een evaluatie (desgewenst met ouders/ wettelijke vertegenwoordigers erbij). Eventuele aandachtspunten worden meegenomen en de doelen voor de komende periode stellen wij samen op. Hierna volgt een halfjaarlijkse en een jaarlijkse evaluatie. Evaluaties in andere frequenties zijn in overleg ook mogelijk. Op deze manier houden wij het proces op de dagbeleving goed in de gaten en bieden wij ruimte voor inspraak en inbreng.

Lunch

Wij verzorgen, gezamenlijk met alle mensen die op dagbeleving komen, kosteloos dagelijks de lunch.  

 

Vervoer

NoaLies beschikt over eigen vervoerbusjes, waardoor vervoer in overleg tot de mogelijkheden behoort. Vervoer vanuit NoaLies is alleen mogelijk wanneer iemand een gehele dag op NoaLies komt. Wanneer vervoer vanuit NoaLies geen mogelijkheid is, kan er ook naar taxivervoer worden gekeken vanuit bijvoorbeeld de gemeente. NoaLies heeft ook een Twentsflex halte, nummer 185- NoaLies.

Indicatie

Gemeente
Om voor dagbeleving NoaLies (eventueel inclusief vervoer) in aanmerking te komen, is een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. Hiervoor kunt u terecht bij het WMO-loket van de gemeente.
WLZ PGB
Middels een WLZ-PGB of via een WMO-indicatie kan er zorg ingekocht worden.

Begeleiding

Bij NoaLies is er begeleiding van een enthousiast team van zorg professionals, vrijwilligers en stagiaires die altijd klaar staan om te helpen of een luisterend oor te bieden.

Plan je kijkmoment in

Na het invullen onderstaand formulier zullen wij contact met u opnemen voor het inplannen van een kijkmoment.