NoaLies 1

In het mooie buitengebied van Holten, genaamd Holterbroek vindt u zorghuis NoaLies 1. Door in de buitenlucht, in een landelijke omgeving, te zijn komen onze cliënten tot rust.

Het doel is een zinvolle, actieve en gestructureerde dagbesteding hebben uitgaande van ieders mogelijkheden. De cliënten helpen bij alle voorkomende werkzaamheden op het zorghuis. Het zorgen voor dieren en het zorghuis geeft een stuk verantwoordelijkheid aan de mensen. Men kan een stukje zorg geven in plaats van deze te ontvangen.  Achter ons perceel vind je een uitgestrekt agrarisch- en natuurgebied waar je prachtig kan wandelen.

Voorbeelden van activiteiten op NoaLies 1
– Terreinonderhoud: Op en rondom de boerderij is altijd van alles te beleven. Wie graag actief bezig is, kan altijd buiten klusjes doen zoals: gras maaien, bladeren harken, planten water geven, werken in de tuin, de moestuin en de kas. Zaaien- ompoten- verspenen, oogsten, schoffelen, harken, vegen.
– Dieren verzorgen: knuffelen, borstelen, voeren, waterbakken verschonen, wei en stallen schoonmaken.
– Huishoudelijke klusjes: koken, bakken, afwassen, stofzuigen, afnemen,
– Creatieve vormgeving: schilderen, kleien, bloemschikken, bezig zijn met muziek, dansen, mozaïeken, keramiek, papier-maché.
– Houtbewerking: zagen, schuren, verven, terrein onderhoud.
– Spelactiviteiten: Gezelschapsspellen, spelenderwijs leren,
– Kennisverdieping: Rekenen, verkeer, taal, onderwerpen naar wens.
– Ontspanningsactiviteiten: Wandelen, tv kijken, spelactiviteiten.
– Sport en spel: wandelen, op de hometrainer, voetballen, zwemmen in de zomer, (bewegen vinden wij een belangrijk onderdeel in het dagprogramma), gezelschapsspelletjes.

Onze dagbeleving is geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.00u tot 16.00u. Andere tijden zijn in overleg mogelijk.

NoaLies 2

NoaLies in Steenderen is gevestigd in het ontmoetingscentrum De Kei. Wij zijn hier dé organisatie die voor professionele begeleiding en dagbesteding zorgt.

We bieden activiteiten aan die aansluiten bij de wensen en behoeftes en of doelen van de mensen die deelnemen. En vaak kunnen we hiermee dan ook nog de mantelzorgers of naaste even ‘ontzorgen”. 

Is jouw vader of moeder soms dagenlang alleen en is de thuiszorg de enige die langs komt of maak je je zorgen omdat ze nog zelfstandig willen wonen? Het geheugen achteruit gaat, of omdat er te weinig structuur in de week zit? Dan kan Noalies de oplossing zijn.

Ook voor de mensen met een burn-out, verslaving of andere problematiek, is het belangrijk dat men een fijne dag invulling heeft. Ook voor hen is er op de Dagbeleving van NoaLies genoeg te doen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen weet dat hij of zij er toe doet, en vriendschappen kan opbouwen. Dat ze iets hebben om naar uit te kijken en tevens dat ze in een veilige omgeving zijn.. Tijd, zorg, gezelligheid en aandacht is er altijd.

Naast de gebruikelijke creatieve activiteiten doen we ook regelmatig gezamenlijke uitjes, Zoals : wandelen, fietsen op de duo-fiets, samen naar de fluisterboot in Zutphen, met z’n allen naar een terras voor een kop koffie met wat lekkers, bezoekje aan de “Rietberg” of de Doesburgs mosterdfabriek enz.

Voorbeelden van dagelijkse activiteiten op NoaLies II:

  • Creatieve activiteiten
  • Gezelschapsspellen
  • Bakactiviteiten
  • Houtbewerken
  • Mozaïeken,
  • Diamond painting
  • Muziek beleving, luisterboeken.
  • Bloemschikken
  • Uitstapjes

We zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.00u tot 17.00u. Een hele dag bestaat uit twee dagdelen. U kunt kiezen om één of meerdere dagen of dagdelen per week gebruik te maken van de Dagbeleving,

De locatie is rolstoeltoegankelijk, zeer geschikt voor mensen met rollators en heeft een aangepast toilet.


Onze dagbeleving is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 17.00u. Andere tijden zijn in overleg mogelijk.

NoaLies 3

NoaLies ||| bevindt zich sinds 2020 midden in het bruisende centrum van Holten. Elke dag komen er ongeveer tien cliënten bij ons voor dagbeleving. Met elkaar maken en beleven we de mooiste dingen.

De inrichting van de dagbeleving heeft een sfeervolle huiskamer en ingerichte keuken waardoor iemand zich al snel thuis zal voelen. De ruimte biedt voldoende elementen voor ieder persoon, er is ruimte voor gezamenlijke activiteiten maar ook voor rustmomenten. Op twee minuten loopafstand ligt de Holterberg. Hier vindt je uitgestrekt agrarisch- en natuurgebied waar je prachtig kan wandelen. De combinatie van rust, maar toch midden in de samenleving staan, maakt deze plek uiterst geschikt als dagbelevingslocatie. Wij bieden een breed aanbod aan activiteiten.

Samen de dag op een gezellige manier beleven. Dat kan op de dagbeleving van NoaLies. Bij ons hoeft u zich zeker niet te vervelen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals beweeg, denk- en gezelschapsspellen, creatief bezig zijn, wandelen, samen eten en het bijhouden van ons buiten terras. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om even rusten als u dat nodig heeft. Tijdens de dagbeleving zijn vaste begeleiders en vrijwilligers aanwezig. Deze mensen kennen u en uw gezondheidstoestand en weten hoe zij voor u moeten zorgen. Ook kunnen zij u begeleiden bij de activiteiten.

Voorbeelden van activiteiten op NoaLies 3
– Terreinonderhoud: Op en rondom NoaLies 3 is altijd van alles te beleven. Wie graag actief bezig is, kan altijd buiten klusjes doen zoals: bladeren harken, planten water geven, het terras klaar maken.
– Dieren verzorgen: Onze huishond Sjaak is altijd gezellig aanwezig. Hij wordt uitgelaten, er wordt mee gespeeld en hij kan worden geborsteld.
– Huishoudelijke klusjes: koken, bakken, afwassen, stofzuigen, afnemen,
– Creatieve vormgeving: schilderen, kleien, bloemschikken, bezig zijn met muziek, dansen, mozaïeken, keramiek, papier-maché.
– Houtbewerking: zagen, schuren, verven, terrein onderhoud.
– Spelactiviteiten: Gezelschapsspellen, spelenderwijs leren,
– Kennisverdieping: Rekenen, verkeer, taal, onderwerpen naar wens.
– Ontspanningsactiviteiten: Wandelen, tv kijken, spelactiviteiten.
– Sport en spel: wandelen, op de hometrainer, voetballen, zwemmen in de zomer, (bewegen vinden wij een belangrijk onderdeel in het dagprogramma), gezelschapsspelletjes.

Elke dag staat bewegen op ons programma. Het lichaam en de hersenen worden geprikkeld met beweegactiviteiten. Beweegoefeningen staand of zittend aan tafel, in de ruimte of buiten. Wil je zelf eens komen kijken hoe een dag er uit ziet? Kom dan eens langs!

Onze dagbeleving is geopend van maandag t/m vrijdag, van 9.00u tot 16.00u. Andere tijden zijn in overleg mogelijk.

Noalies wonen 1
Koos van der Burgh

NoaLies wonen is gevestigd aan de Enterstraat in Rijssen. Het pand is op maandag 29 augustus 2022 feestelijk geopend door de zes bewoners van het zorghuis. Eén voor één mochten de nieuwe bewoners een lintje doorknippen en konden ze trots hun nieuwe onderkomen aan alle familie, vrienden en belangstellenden tonen. De ‘Koos van der Burgh’ locatie, vernoemd naar de voormalige huisarts en bewoner van het pand, biedt plaats aan maximaal 6 bewoners.

In het huis wonen zeven mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Even relaxen in de tuin, samen TV kijken of met elkaar aan tafel de dag doornemen; het lijkt in vele opzichten wel een beetje op het leven in een groot gezin. Dit wordt vormgegeven door een gezamenlijke huiskamer en keuken, en een individuele slaapkamer. Bewoners krijgen ondersteuning en begeleiding van een vaste groep begeleiders. De inrichting, de sfeer en de manier van met elkaar omgaan maken dat er één gevoel overheerst zodra je binnenstapt: de bewoners zijn hier thuis en hebben het goed met elkaar. De bewoners gaan overdag naar dagbeleving.

Noalies wonen 2
Wierdensestraat

De aankondiging van de opening van de nieuwe kleinschalige woonlocatie “NoaLies Wonen II” aan de Wierdensestraat 86 in Rijssen medio zomer 2024 is een welkome ontwikkeling voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio. Met ruimte voor zeven bewoners biedt het huis een omgeving waarin ze op een gewone en gezellige manier kunnen samenleven, vergelijkbaar met een groot gezin.

De focus ligt op het creëren van een huiselijke sfeer waarin bewoners zich thuis kunnen voelen. Dit wordt ondersteund door gemeenschappelijke ruimtes zoals een huiskamer, keuken, badkamer en tuin, evenals individuele zit/slaapkamers voor elk van de bewoners.
Bewoners krijgen ondersteuning en begeleiding van een vaste
groep begeleiders. De bewoners beschikken over 24/7 zorg. In de woonvoorziening is ook altijd een slaapdienst aanwezig.

Er is nog plek voor nieuwe bewoners!

NoaLies Wonen II opent met trots haar deuren voor nieuwe bewoners. Als jij of iemand die je kent op zoek is naar een warme en zorgzame omgeving waar zelfstandigheid wordt gestimuleerd en sociale interactie wordt aangemoedigd, dan is NoaLies de perfecte plek voor jou. Om in aanmerking te komen voor een verblijf in onze nieuwe zorgwoning, moet
de zorgvrager een VG5 of VG6 WLZ indicatie hebben. Hieronder is een uitgebreid bewonersprofiel te vinden. Mocht u hierover nog vragen hebben, neemt u gerust contact op!
Als jij of iemand die je kent op zoek is naar een warme en zorgzame omgeving waar zelfstandigheid wordt gestimuleerd en sociale interactie wordt aangemoedigd, dan is NoaLies de perfecte plek
voor jou. 

Plan je kijkmoment in

Na het invullen onderstaand formulier zullen wij contact met u opnemen voor het inplannen van een kijkmoment.